Rutetider: Agder kollektivtrafikk (akt.no)

TAXIBÅT: telefon 95744500

For generelle spørsmål om Made on sandøya kontakt :

Linn Zwilgmeyer
M: 47 26 56 06
E: linnzwil@online.no

 
 

Slik kommer du deg til sandøya

Det er enkelt å komme til Sandøya. Fra Tvedestrand er det et kvarter å kjøre, og bilen setter du fra deg på anviste parkeringsplasser på Hagefjordbrygga. Herfra går rutebåten regelmessig fra morgen til ettermiddag (på kveldstid kan man bestille taxibåt). Sandøya har tre offentlige/kommunale brygger – Hauketangen, Haven og Sandøykilen, og alle tre er anløpshavn for rutebåten.

Mange planlegger nok et stopp på de ulike verkstedutsalgene, men det er fullt mulig å fylle dagen med naturopplevelser. Sandøya har ca 5 kilometer veg, men også et utall av stier og turløyper. Mange av disse er merket, og på Sandøya Mat kan du få kjøpt orienteringskart. Naturen er allsidig; skog, tjern, svaberg, strender, enger og flotte utsiktspunkter. Deler av skogen på Sandøya er fredet, og her finner man et stort mangfold og deilig ro.

• Togstasjon på Vegårshei: t. 815 00 888 eller www.nsb.no
• Buss fra øst eller vest: www.nor-way.nowww.konkurrenten.nowww.lavprisexpressen.no
• Lokal busstransport: www.akt.no
• For all ruteopplysning med buss - ring 177
• Båtskyss, rutebåt: Agder kollektivtrafikk (akt.no) taxibåt: Tlf. 95744500 eller internettadresse www.sorlandetsmaritime.no.


Offentlige båtplasser

På Øytangen er det kommet gjesteplasser (se øytangen.no for kart og betingelser). Brød og Vind/Krivligheten og Kilen/Sandøya Mat har egne gjesteplasser som er forbeholdt deres kunder. Vi håper å finne flere løsninger etter hvert. Ellers funker det jo fint å legge båten på Hagefjordbrygga og ta rute- eller taxibåt over fjorden. Oppdaterte rutetider finner du på Agder kollektivtrafikk (akt.no)


Fortøyningsmuligheter i utmark: 


Opplev Sandøya

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det… På Sandøya lever vi det gode liv hver dag. Året rundt. Stillheten, skogen, havet. Vi har alt – unntatt bilene da. Eller forresten, vi har en. Butikken kjører varene hjem til oss hver torsdag i den. Det er fint. Ellers har vi skole! Og barnehage! Og kor! Og idrettslag! Og historielag! Og mye mer… Ca 200 øyboere utgjør til sammen et levende helårssamfunn. Og hvis vinteren blir lang, tenker vi frem mot sommeren hvor innbyggertallet tidobles. Det er fint med sommer på Sandøya. Da lukter det nyslåtte plener, syriner, hav og griller som fyres. På tørkesnorene henger badehåndklær til tørk, fiskeskrøner fortelles på bryggene, vi møtes på en kafeene eller restaurantene eller på skjæra. Men det beste - det er menneskene. Vi er sammen. Vi trenger hverandre. Vi er stolte.

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det…


Om øya

Øya deles ofte i «to», Østergården og Vestergården. For å få med seg alt på Østergården, tar man turen rundt «nullen». Kikvik Vevmakeri og Brød og Vind/ Krivligheten ligger på denne ruta, og du vil også kunne stoppe i flotte Sandvika eller Ingers bukter for å ta et bad. Men allerede ved ankomst Sandøykilen ligger det til rette for hyggelige besøk. Mose design holder til der - og butikken (Nærbutikken) selvfølgelig. Og den hyggelige uterestauranten “Liv på bryggekanten”. Går man videre mot Vestergården passeres utsalget til Oles Tau og videre kommer man til øyas overnattingssteder, Inni Granskogen og La locanda di Marie (som også byr på deilig, italiensk mat om sommeren) og Løvøens Lams verksted. Midt på øya ligger skolen og barnehagen, et populært sted å stoppe for småbarnsfamiliene. Her finner man en koselig lekeplass. Videre vestover finner man Fjong Fajanse, Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri. Og like ved, galleri Fire. Også på Vestergården er det fint å ta et bad, på vei ut mot tidligere Sandøy Båtbyggeri kan man ta stien til «Paradisbukta». Her finnes en nydelig og langgrunn liten strand.